Как да създадете съобщение за пресата за вашия занаятчийски бизнес

Автор: Marcus Baldwin
Дата На Създаване: 16 Юни 2021
Дата На Актуализиране: 12 Може 2024
Anonim
Видео: Calling All Cars: The General Kills at Dawn / The Shanghai Jester / Sands of the Desert

Съдържание

Други раздели

Прес съобщенията се използват от компании, правителствени организации и благотворителни организации, за да обявят нещо, достойно за новини. Създавате съобщение за пресата за вашия занаятчийски бизнес, когато имате предстоящо събитие. Когато се използват правилно, съобщенията за пресата държат бизнеса пред обществеността, в идеалния случай генерират положителна преса и повече бизнес.

Стъпки

Метод 1 от 2: За предстоящо събитие

1. Съберете информацията за предстоящото ви събитие, като например посещение на известен експерт по занаяти.
    • Свържете се с експерта по занаяти и поискайте кратка биография или размивка, която подчертава неговата или нейната специалност за занаяти и последните постижения. Включването на тази информация във вашето съобщение за пресата привлича вниманието на хората от аудиторията, до които искате да достигнете.

2. Разработете „кука“, предназначена да грабне интереса на вашите читатели и слушатели, така че те да правят планове да посетят вашия магазин.

3. Напишете заглавието си. Искате да привлечете вниманието на читателите си към причината за вашето съобщение за пресата, така че подчертайте посещението на експерта по занаяти във вашия магазин. Направете заглавието кратко.
    • Напишете подзаглавие, което ще ви помогне да подобрите заглавието си повече.

4. Напишете своя абзац или „графика“, включително „кой, какво, кога, къде и как“ от вашето съобщение за пресата. Просто посочете фактите.
  5. Напишете основния текст на вашето съобщение за пресата. Докато го правите, запазете предстоящата поява на експерта по занаяти отпред и в центъра във вашето издание. Вземете няколко цитата за това, което той или тя планира да обсъжда или преподава във вашия магазин.
  6. Напишете общ параграф за вашето съобщение за пресата. Това описва вашия занаятчийски магазин, какво продавате и услугите, които предлагате, като класове за занаяти.
  7. Напишете кратко изречение, като поканите читателите да ви се обадят: „Ако искате повече информация за посещението на нашия занаятчийски експерт, моля, обадете се на Betsy Smith на 555 / 555-1234 или й изпратете имейл на [email protected].“
  8. Напишете знаци от три паунда, центрирани под абзаца.

Метод 2 от 2: Занаятчийски класове

1. Съберете информацията за предстоящите ви уроци по занаяти. Включете всички класове, които сте планирали за следващите три месеца.
    • Попитайте преподавателите в класа какво планират да преподават и на какви нива (начинаещи, средни или напреднали), към които те насочват своите класове.
  2. Напишете кратък параграф, за да закачите читателите и да ги накарате да искат да се запишат за предлаганите класове.
  3. Напишете заглавието си, като се фокусирате върху предстоящите уроци по занаяти. Това заглавие трябва да е кратко.
    • Създайте подзаглавие, което очертава заглавието. Фокусирайте се върху предлаганите класове.
  4. Напишете отново водещия абзац, включително „кой, какво, кога, къде и как“ от вашите класове занаяти.
  5. Изработете тялото на вашето съобщение за пресата. Тук включвате спецификата на уроците по занаяти, които се преподават, дните и часовете, нивата на способностите, които се преподават, таксите и имената на инструкторите.
  6. Копирайте и поставете абзаца с шаблон, който описва вашия магазин, какво продавате и услугите, които предлагате.
  8. Напишете знаци от три паунда, центрирани под параграфа на шаблона.

Въпроси и отговори на общността

Съвети

• Прессъобщението е кратък текст, който прилича на новина. Той е написан от трето лице и трябва да съобщава за новинарска годност на репортера или редактора, който го чете.
  • Изпратете съобщение за пресата по факс, имейл или чрез пощенската служба на САЩ (Royal Mail).

Въпреки че възнаграждава, животът на барман не е лесен. Професионалистът трябва да комбинира техника, личност и физическа устойчивост, за да издържи на упоритата работа, освен да зарадва клиентите с у...

Контролът на топлината е въпрос, който заслужава внимание при сглобяването или поддръжката на компютър. Прекомерното нагряване може да унищожи най-чувствителните части и ако овърклоквате, проблемът ще...

Интересни Статии